• Poți să stai acasă cu copilul și să primești 75% din salariu
  • Un singur părinte poate beneficia de ajutor
  • Copilul trebuie să aibă maxim 12 ani

Ai aflat deja că primești 75% din salariu mediu brut dacă stai acasă cu copilul tău. Atenție însă! Doar un singur părinte poate beneficia de ajutor și trebuie să facă dovada că nu muncește remote.

Angajatorul îl va ajuta să-șă facă toate actele necesare, iar statul îi va vira banii. Anita Paulevici spune că măsura ar trebui să fie îmbrățișată de toate companiile.

Anita Paulevici, mamă: „Este o măsură foarte bună aceasta, ca părinții să fie plătiți cu 75 %, dar din păcate mulți angajatori nu sunt de acord. Dacă aș putea să aleg aș opta și eu pentru varianta de a sta acasă cu băiatul.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Chiar dacă le vor lipsi angajații, nu toți atreprenorii sunt supărați. Radu Dumitrescu spune că înțelege nevoia copiilor de a sta cu unul dintre părinți.

Radu Dumitrescu, patron de restaurante: „Eu am angajați dar am și un copil. Mă pun în locul lor și bineînțeles că i-aș lăsa, pentru că copilul și familia sunt mai importanți decât orice loc de muncă și decât orice altceva. Dacă copilul nu are cu cine sta acasă, bineînțeles că trebuie să stea cu unul dintre părinți că nu există altă soluție.”