• Medicul-șef al spitalului siberian este noul ministru al Sănătății al regiunii.
  • Alexander Murakhovsky a negat în repetate rânduri că Navalnîi nu a fost otrăvit.
  • Fostul ministru al Sănătății, Irina Soldatova, a fost demis la sfârșitul lunii octombrie după ce două ambulanțe au dus pacienții cu coronavirus la clădirea ministerului.

Medicul-șef al spitalului siberian, care l-a „tratat” pe Aleksei Navalnîi și care a negat în repetate rânduri că politicianul ar fi fost otrăvit, a fost promovat. Alexander Murakhovsky este acum noul ministru al Sănătății al regiunii, scrie The Moscow Time.

Fostul ministru al Sănătății, Irina Soldatova, a fost demis la sfârșitul lunii octombrie după ce două ambulanțe au dus pacienții cu coronavirus la clădirea ministerului pentru a demonstra lipsa paturilor în spitalele din regiune, a raportat site-ul de știri Meduza.

Murakhovsky a fost medicul șef la Spitalul de Urgență Omsk și a ajuns în lumina reflectoarelor când Navalnîi s-a îmbolnăvit pe un zbor din Siberia către Moscova pe 20 august, forțând avionul cu care călătorea să aterizeze de urgență în Omsk.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La fiecare conferință de presă din fața spitalului, el a negat în repetate rânduri că s-ar fi găsit urme de otravă în organismul Navalnîi, sugerând că acesta ar fi putut suferi o scădere accentuată a nivelului de zahăr din sânge în timpul zborului. De asemenea, Murakhovsky a refuzat inițial ca Navalnîi să fie transportat în Germania, spunând că starea lui este instabilă.

În cele din urmă, Navalnîi a fost transferat la spitalul Charité din Berlin. Acolo, medicii germani au confirmat că politicianul a fost otrăvit cu Novichok.