DOCUMENT: Descarcă declarația pe propria răspundere, obligatorie în zonele carantinate din jurul Capitalei

DOCUMENT: Descarcă de aici declarația pe propria răspundere, obligatorie în zonele carantinate din jurul Capitalei Sursa: Mediafax Foto
  • Comunele Berceni și Clinceni au intrat de ieri în carantină
  • Berceni are o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, iar Clinceni, 10,03
  • Persoanele care părăsesc aceste comune pentru a merge la serviciu în București au nevoie de declarație pe propria răspundere

Prefectura județului Ilfov a publicat declarația pe care toți cei care locuiesc în zonele carantinate din jurul Capitalei trebuie să o aibă asupra loc. Declarația poate fi descărcată de aici.

Comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat, de ieri, în carantină, având o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03. Măsura s-a instituit ieri, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

De asemenea, s-a instituit carantina și pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu. Măsura a intrat în vigoare ieri la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.