• Un document intern al guvernului Statelor Unite anticipează o creştere a numărului de decese și cazuri de infectări
  • În prezent, în fiecare zi mor 2.000 de americani
  • Documentul controversat nu este unul oficial al Casei Albe

Un document publicat de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor naște controverse. În timp ce Donald Trump spune că vor muri între 75-80 până la 100.000 de oameni, datele statistice din acel act te vor uimi și mai mult. Ei bine, acolo ți se spune că noul coronavirus va fi atât de puternic încât va provoca 3.000 de decese pe zi în SUA, până la sfârşitul lunii mai.

În prezent, 2.000 de americani mor zilnic. Estimările, incluse într-un grafic de Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor, prevăd aproximativ 200.000 de cazuri noi în fiecare zi, până la sfârşitul acestei luni, faţă de acum, când sunt câte 25.000 de cazuri.

După informaţiile din New York Times, purtătorul de cuvânt Judd Deere a explicat că nu este un document oficial al Casei Albe: „Acesta nu este un document al Casei Albe şi nici nu a fost prezentat Forţei de Lucru pentru Coronavirus şi nici printr-o analiza a agenţiilor. Sănătatea poporului american rămâne principala prioritate a preşedintelui Trump şi aşa va fi şi în continuare, în timp ce vom monitoriza eforturile statelor de relaxare a restricţiilor“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Sursă foto: ZUMA Press/Hepta/Mediafax Foto