• Dodon promite că elevii din Republica Moldova nu vor mai învăţa Istoria Românilor
  • Duminică, în Moldova va fi primul tur al alegerilor prezidenţiale
  • Toate şansele să ajungă în turul doi le au prorusul Igor Dodon şi proeuropeana Maia Sandu

Prorusul Igor Dodon e în război cu istoria şi cu unioniştii. Aflat în campanie electorală, Dodon promite că elevii din Republica Moldova nu vor mai învăţa Istoria Românilor, aşa cum se întâmplă din 1991 încoace, ci Istoria Moldovei. Despre unionişti a spus că-i va declara în afara legii.

„Unionismul, nu-i poţi interzice cetăţeanului să aibă opinia proprie – unul vede aşa, unul altfel. Dar partide politice care promovează lichidarea statalităţii, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii. Pentru aceasta este necesar de modificat Constituţia, de exclus un articol care prevede că statalitatea R. Moldova poate fi lichidată prin referendum. Nu avem voturile necesare pentru a reintroduce Istoria Moldovei in curriculum scolar, dar eu voi însista în continuare si eu cred ca acest lucru va deveni realitate”, a spus Igor Dodon.

Duminică, în Moldova va fi primul tur al alegerilor prezidenţiale. Toate şansele să ajungă în turul doi le au prorusul Igor Dodon şi proeuropeana Maia Sandu. Va fi o reluare a meciului din 2016, când Dodon a învins la limită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ