• Dodon: O parte dintre cetăţenii Republicii Moldova vorbesc româna, o parte – moldoveneasca
  • Dodon: Cei care vorbesc româna şi moldoveneasca se înţeleg de minune
  • Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova sunt programate pe 1 noiembrie

Pro-rusul Igor Dodon recunoaște, indirect, că „moldoveneasca” și româna sunt aceeași limbă, într-un interviu pentru Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova a fost întrebat ce limbă vorbeşte, în contextul în care își duce copiii la o școală cu predare în limba română, iar mama lui a fost profesoară de română.

„Eu rămân pe poziţia că în Republica Moldova limba de stat, aşa cum este scris în Constituţie, articolul 13, este limba moldovenească. Eu ca preşedinte al ţării trebuie să respect Constituţia şi aici eu nu cred că noi trebuie să facem mari dezbateri. Da, o parte a populaţiei a Republicii Moldova vorbeşte română, o parte, care este mai mare, din cetăţenii Republicii Moldova vorbeşte limba moldovenească, dar se înţeleg de minune şi aici nu văd niciun fel de probleme sau încercări să facem din aceasta un fel de politică de stat”, spune Dodon.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Numai că moldoveneasca lui Dodon e, câteodată, limbă străină pentru mine. Zău dacă înţeleg ceva din ce zice.

Igor Dodon a spus de mai multe ori că limba oficială a Republicii Moldova este ‘moldovenească’, aşa cum scrie în Constituţie. Asta deşi Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că moldovenii de peste Prut vorbesc româneşte, aşa cum e scris în Declaraţia de Independenţă a ţării, care prevalează asupra Constituţiei.