Doi apatrizi care promovau terorismul în România, declarați indezirabili pentru 10 ani

masian de politie noua Foto: Poliția Română
  • Doi apatrizi care promovau terorismul în România, indezirabili pentru 10 ani.
  • Cei doi au manifestat un interes crescut față de materiale de propagandă teroristă și care intenționau să atragă noi adepți.
  • Străinii au fost luați în custodie de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Doi apatrizi, care au manifestat un interes crescut față de materiale de propagandă teroristă și care intenționau să atragă noi adepți, au fost declarați indezirabili pentru România pentru o perioadă de 10 ani.

Potrivit SRI, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a cetățenilor apatrizi FA și BM, pentru o perioadă de 10 ani.

Aceștia sunt acuzați că au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți.

„FA și BM au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare. Având în vedere aspectele menționate, SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini”, a transmis SRI.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinii au fost luați în custodie de Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României.