• Serviciile de securitate din SUA verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinarea preşedintelui statului Haiti.
  • Doi indivizi cu dublă cetăţenie, haitiană şi americană, au fost arestaţi în Haiti.
  • Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini.

Serviciile de securitate din Statele Unite verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinarea preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moise (foto), afirmă surse de la Washington citate de agenţia Reuters.

Doi indivizi cu dublă cetăţenie, haitiană şi americană, au fost arestaţi în Haiti. James S., în vârstă de 35 de ani, şi Joseph V., în vârstă de 55 de ani, sunt suspectaţi că au făcut parte din grupul de comando format din mercenari străini, în principal din Colombia, care l-au asasinat pe preşedintele Jovenel Moisi.

Surse de la Washington au declarat că agenţiile de informaţii americane verifică implicarea unor cetăţeni din SUA, fără a face referire în mod specific la cei doi indivizi arestaţi în Haiti.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Citește și Asasinii președintelui din Haiti s-ar fi dat drept agenți ai SUA: „Aceasta este o operațiune DEA!”. VIDEO

Unul dintre indivizii cu cetăţenie americană arestaţi în Haiti a fost şeful agenţilor de securitate de la Ambasada Canadei în Port-au-Prince.

Cel puţin patru indivizi suspectaţi că ar fi participat la asasinarea preşedintelui Jovenel Moise au fost ucişi în cursul nopţii de miercuri spre joi în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, iar alţi suspecţi sunt căutaţi activ, unii fiind implicaţi în confruntări armate cu autorităţile haitiene.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă.

Franţa şi Statele Unite au condamnat vehement asasinarea preşedintelui haitian şi au cerut clarificări privind circumstanţele atacului.