• Doi fraţi gemeni, de aproximativ 6 ani, au fost luaţi cu forţa, dintr-o grădiniţă din Craiova
  • Mai multe persoane au forţat uşa grădiniţei şi au agresat educatoarele
  • Copiii erau încredinţati mamei, dar stăteau la tată de câţiva ani

Doi minori de şase ani au fost luaţi cu forţa, joi, dintr-o grădiniţă din Craiova. Educatoarele grădiniţei au fost agresate de mai multe persoane necunoscute care au forţat uşa instituţiei şi i-au luat pe sus pe cei doi copii.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum minorii sunt luaţi pe sus şi forţaţi să urce într-o maşină parcată în faţa grădiniţei. Părinţii celor doi copii sunt în proces de divorţ de mai mulţi ani.

Din 2017, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, mama copiilor are custodia acestora, prin hotărâre judecătorească. Cei doi copii locuiau, însă, de mai bine de doi ani, cu tatăl lor.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Alin Voicu, tatăl copiilor, susţine că minorii au refuzat să se întoarcă la mama lor.

Tatăl celor doi copii: „Copiii erau incluși într-un program de consiliere psihologică, dar au refuzat, în continuare, să țină legătura cu mama lor”

„Copiii sunt la mine de aproximativ 3 ani de zile. A fost numit un executor judecătoresc la care am mers în nenumărate rânduri şi acesta a constatat refuzul minorilor de a merge la mamă, pe motiv că aceştia erau agresaţi şi bătuţi de bunica maternă, cât şi faptul că mama pleca la serviciu, în alte localităţi  sau… mă rog, nu-şi petrecea timpul cu aceştia. (…) Mama a apelat la toate căile legale. Momentan, copiii erau incluşi într-un program de consiliere psihologică. Se numise un consilier, numai că, copiii în continuare au refuzat să ţină legătura cu mama şi să meargă la domiciliul acesteia. Şi, mamei, probabil, nu i-a rămas decât o variantă. Să încerce această răpire, să zic aşa, cu persoane necunoscute”, a declarat Alin Voicu, tatăl copiilor.

Purtător de cuvânt IPJ Dolj: „Polițiștii au constatat că minorii au fost încredințați mamei prin hotărâre judecătorească, iar tatăl nu a respectat-o”

Potrivit Mihaelei Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, cei doi copii se află acum la domiciliul mamei, din comuna Celaru. Poliţiştii cercetează acum împrejurările în care cei doi minori au fost luaţi de la grădiniţă.

„Poliţiştii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere. Reprezentanţii grădiniţei au sesizat că educatoarele au fost agresate şi că uşa de la intrare a fost distrusă de persoane care au pătruns în grădiniţă. Din primele cercetări, poliţiştii au constatat că minorii au fost încredinţaţi mamei prin hotărâre judecătorească, iar tatăl nu a respectat hotărârea”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Avocatul tatălui: „Am depus plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului. Au fost exercitate presiuni psihice și fizice asupra minorilor chiar de către mamă”

Tatăl este cercetat şi el de poliţişti pentru nerespectatrea hotărârii. Acum, avocaţii acestuia, au depus şi ei o plângere la poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului.

„Am depus plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului, având în vedere că au fost exercitate presiuni psihice şi fizice asupra minorilor chiar de către mamă, nepermis în opinia noastră“, a declarat pentru Aleph News avocatul Radu Marinescu.