• Procurorii federali germani au declarat miercuri că au arestat doi foști soldați din Bundeswehr, care sunt suspectați că au încercat să formeze o unitate paramilitară formată din alți foști soldați sau ofițeri de poliție.
  • Într-o declarație de presă, procurorii au spus că cei doi bărbați, identificați doar ca Arend-Adolf G. și Achim A. în conformitate cu legile germane privind confidențialitatea, au fost motivați în primul rând de un câștig lunar de 40.000 de euro către fiecare membru al grupării.
  • Unitatea ar fi urmat să aibă între 100 și 150 de mercenari, care să fie coordonați de cei doi bărbați care au fost arestați, se arată în comunicat.

Procurorii au arestat doi foști soldați din Bundeswehr acuzați că sunt liderii unei grupări care intenționa să formeze un grup terorist, scrie Deutsche Welle.

Procurorii federali germani au declarat miercuri că au arestat doi foști soldați din Bundeswehr, care sunt suspectați că au încercat să formeze o unitate paramilitară formată din alți foști soldați sau ofițeri de poliție.

Într-o declarație de presă, procurorii au spus că cei doi bărbați, identificați doar ca Arend-Adolf G. și Achim A. în conformitate cu legile germane privind confidențialitatea, au fost motivați în primul rând de un câștig lunar de 40.000 de euro către fiecare membru al grupării.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Unitatea ar fi urmat să aibă între 100 și 150 de mercenari, care să fie coordonați de cei doi bărbați care au fost arestați, se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor, cei doi bărbați voiau să desfășoare operațiuni de luptă în războiul civil din Yemen, cu scopul de a „pacifica” regiunea și de a forța rebelii houthi și guvernul yemenit să negocieze.

Cei doi bărbați erau conștienți de faptul că gruparea formată va trebui să omoare oameni și că și civilii ar putea fi uciși sau răniți în timpul luptei, au spus procurorii, adăugând că suspecții aveau și planuri ca grupul să acționeze ca mercenari în alte conflicte.

Potrivit declarației procurorilor, cei doi foști soldați au dorit să câștige fina/nțare în primul rând din Arabia Saudită, Achim A. încercând de ceva timp să intre în dialog cu reprezentanții saudiți. Până acum, solicitările lui au fost în zadar, pentru că nimeni din Arabia Saudită nu a reacționat la cererile lui.