• Doi piloți Air France s-au luat la bătaie după ce se pare că s-au ciocnit unul de altul după decolare.
  • Bătălia din cabina de pilotaj a izbucnit după ce Agenția Franceză de Investigații Aeriene a lansat un raport despre Air France.
  • Air France efectuează un audit de siguranță ca răspuns și s-a angajat să urmeze recomandările.

Doi piloți Air France au fost suspendați după o luptă fizică în cabina de pilotaj a unui zbor de la Geneva la Paris în iunie, a declarat duminică un oficial al companiei aeriene, scrie The Guardian.

Oficialul a spus că zborul a continuat și a aterizat în siguranță, iar disputa nu a afectat restul zborului, subliniind angajamentul companiei aeriene față de siguranță.

Ziarul elvețian La Tribune a raportat că pilotul și copilotul au avut o dispută la scurt timp după decolare, ținându-se de guler după ce se pare că s-au ciocnit unul de altul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În raport se menționa că echipajul de cabină a intervenit și un membru al echipajului și-a petrecut zborul în cabina de pilotaj cu piloții.

Disputa a apărut după ce agenția de investigație aeriană a Franței, BEA, a publicat un raport conform căruia unii piloți Air France nu au avut precizie în respectarea procedurilor în timpul incidentelor de siguranță.

Se întâmplă mai des decât v-ați aștepta

S-a concentrat pe o scurgere de combustibil pe un zbor Air France de la Brazzaville, în Republica Congo, la Paris, în decembrie 2020.

Piloții au redirecționat aeronava, dar nu au întrerupt puterea motorului sau a aterizat cât mai repede posibil, așa cum ar fi necesar procedurile de scurgere.

Avionul a aterizat în siguranță în Ciad, dar raportul a avertizat despre un posibil incendiu la motor.

Raportul a citat trei cazuri similare între 2017 și 2022 și a spus că unii piloți acționau pe baza propriei analize a situației, mai degrabă decât pe baza protocoalelor de siguranță.

Air France a declarat că efectuează un audit de siguranță ca răspuns.

Ea s-a angajat să urmeze recomandările raportului, care au inclus posibilitatea piloților să-și studieze zborurile ulterior și să facă manualele de instruire mai stricte cu privire la respectarea procedurilor.

Compania a subliniat că operează mii de zboruri zilnic, în timp ce raportul a indicat doar patru accidente legate de siguranță.

Sindicatele piloților Air France au insistat că securitatea este primordială pentru toți piloții și au pledat pentru procedurile piloților în timpul situațiilor de urgență.

Biroul a investigat, de asemenea, un incident din aprilie, care a implicat un zbor Air France de la JFK din New York, care a avut probleme de control al zborului în timp ce se apropia de aterizare la Paris.