• Doi polițiști de frontieră din Vișeul de Sus au dispărut în munți
  • Alarma a fost dată în jurul orei 21:45
  • O echipă formată din salvamontiști, voluntari, polițiști și jandarmi a plecat în căutarea lor
  • Cei doi polițiști au fost găsiți într-o zonă fără acoperire GSM

UPDATE 6:40 – Cei doi polițiști au fost găsiți

Cei doi polițiști dispăruți luni seară au fost găsiți în viață, anunță Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Inspector principal de poliţie. Se pare că cei doi s-au rătăcit în timp ce patrulau şi au intrat într-o zonă fără acoperire GSM.

UPDATE 2:25 – Căutările sunt în desfășuare

La căutări participă aproximativ 100 de persoane, dintre care 30 de polițiști de frontieră înarmați, 20 de jandarmi, 25 de salvamontiști și cei de la Operațiuni Speciale.

Știre inițială

Doi polițiști de la Poliția de Frontieră din Vișeul de Sus, Maramureș, au dispărut luni. Cei doi trebuiau să se întoarcă la post în jurul orei 17:00 după o patrulare în pădure. O echipă formată din mai mulți salvatori montani a plecat în căutarea lor, a informat Dan Benga, directorul Serviciului Public Salvamont Maramureş.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Acum la ora 12 ne vom regrupa la Poliția de Frontieră Vișeu, vom fi în jur de 30 de salvamontiști, voluntari, polițiști, jandarmi, colegi de la ISU deci vom fi în total undeva în jur de 50 de oameni”, a spus Dan Benga.

„În data de 31.05.2021, o patrulă formată din doi polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Vișeu de Sus, care executa misiuni specifice de supraveghere a frontierei într-o zona montană greu accesibilă, (zona Borsa) nu s-a întors din misiune la ora stabilita și nu a putut fi contactată prin mijloacele de comunicații aflate în dotare. În momentul de faţă, structurile politiei de frontieră din zonă împreună cu toate forţele de sprijin din cadrul structurilor MAI, autorităților locale și de cooperare pe plan local sunt angrenate în acțiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră”, a transmis și Iulia Stan, purtătoarea de cuvânt ITPF Sighetu Marmației.

„Problema e că în momentul în care trebuiau să ajungă la ora 17:00 să facă schimbul n-au mai ajuns și din momentul ăla au fost și câutați de colegii lor cu care trebuiau să facă schimbul, dar nu au fost găsiți în zona în care trebuiau să vină la schimb și ulterior neajungând nici până la ora 21:45, au dat alarma”, a adăugat șeful Serviciului Public Salvamont Maramureş.

Munca echipei de salvare va fi una grea, din cauza zonei extrem de difcile și a diferenței mari de nivel.

„Zonă extrem de dificilă, diferențe mai de nivel. Probabil ca să periem toată zona va trebui să urcăm până undeva la 1.800 de m. Trebuie să ne mai deplasăm din Vișeu cu mașinile și cu forțele de ordine probabil cam încă vreo 2 ore, pentru că e la limita dintre județul Maramureș și Suceava zona de patrulare. Să vedem, poate reușim să intrăm prin zona Baia Borșa, nu suntem siguri deocamdată. Vedem la fața locului în momentul în care ajungem acolo”, a adăugat Dan Benga.

Unul dintre polițiștii de frontieră dispăruți este angajat de aproximativ un an de zile la Secția Vișeu de Sus, după ce a terminat școala de subofițeri. Cel de-al doilea are experiență în poliția de frontieră, fiind și el de aproximativ un an de zile la Vișeu de Sus.

Zona în care au dispărut cei doi polițiști este una cu trafic mare de țigări. Duminică, Poliția de Fronetiră Sighetul Marmației a informat că forțele de ordine au descoperit şi confiscat la frontieră 5.358 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 54.000 lei. Cei trei bărbați care transportau coletele nu s-au supus somațiilor polițiștilor și au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul Ucrainei.