• Doi tineri din Siria, cu vârste de 19 și 24 de ani, au fost descoperiți la Vama Giurgiu, ascunși în saci de plastic într-un TIR care transporta piese din fier.
  • Unul dintre ei și-a pierdut cunoștința și a fost necesară intervenția Ambulanței.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Vama Giurgiu s-a prezentat în noaptea de luni spre marți pentru efectuarea formalităților un cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, care conducea un TIR. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din fier, încărcate din Turcia pentru România.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că sigiliul vamal era rupt și lipit. La efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, polițiștii au descoperit, ascunși în saci din plastic, printre marfa transportată, doi bărbați.

Aceștia au fost coborâți din TIR, moment în care unul dintre bărbați și-a pierdut temporar cunoștința. Polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor și au solicitat prin 112 sprijin medical.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

La fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Giurgiu, care i-a acordat tânărului ajutor de specialitate, starea acestuia devenind la scurt timp stabilă.

Polițiștii au stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, sunt din Siria și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau în Bulgaria, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Aceștia au declarat autorităților că intenționau să ajungă în Suedia.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane, șoferul și TIR-ul au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.