• Alți militari ucraineni au fost răniți în confruntările din estul Ucrainei.
  • România și statele din Uniunea Europeană vor oferi asistență umanitară Ucrainei.
  • Patru soldați ucraineni sunt spitalizați în urma bombardamentelor.

Doi soldați ucraineni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, în ultimele 24 de ore în confruntările din estul Ucrainei, iar, în contextul intensificării conflictului, state din Uniunea Europeană, inclusiv România, vor furniza asistenţă umanitară.

Conform celui mai nou bilanţ, anunţat de autorităţile ucrainene, doi soldați ucraineni au fost ucişi, iar alţi patru sunt spitalizaţi în urma confruntărilor cu insurgenţi separatişti proruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk. Acesta este cel mai grav bilanţ al victimelor înregistrat în Donbas în ultimele 30 de zile. În ultimele 24 de ore au fost semnalate peste 70 de încălcări ale armistiţiului. Uniunea Europeană va oferi asistenţă umanitară Ucrainei, a comunicat Comisia Europeană.

Vom susţine pregătirea Ucrainei pentru toate scenariile posibile„, a transmis Comisia Europeană. România, Slovenia, Irlanda şi Austria vor furniza Ucrainei măşti medicale, mănuşi sterile, generatoare electrice, antibiotice şi dezinfectaţi. Franţa va trimite sute de corturi, saltele, pături, saci de dormit, un spital mobil de 500 de locuri şi 3.000 de combinezoane de protecţie faţă de atacuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

New York Times a relatat că liderii separatiști au îndemnat 700.000 de femei și copii să evacueze zonele pe care le controlează, „susținând că forțele guvernamentale ucrainene plănuiesc un atac pe scară largă„. Mai mulți soldați sunt rănițiîn urma atacurilor. Potrivit AP, Rusia „a emis aproximativ 700.000 de pașapoarte pentru rezidenții din teritoriile controlate de rebeli„.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina și desfășoară exerciții militare pe scară largă, inclusiv exerciții care implică arsenalul nuclear rusesc. Separatiștii au deschis focul asupra a peste 30 de așezări de-a lungul liniei frontului, folosind artileria grea, lucru interzis prin acordurile menite să calmeze conflictul de lungă durată, a declarat armata.