• Cei doi au fost văzuți ultima dată plecând din Kramatorsk spre orașul Soledar.
  • Ofițerii din Donețk au declarat că desfășoară măsuri de investigație.
  • Christopher Parry a declarat pentru Sky News că a știut că trebuie să meargă să ajute.

Doi britanici care au fost dați dispăruți în Ucraina au fost identificați. Andrew Bagshaw și Christopher Parry, care sunt voluntari care ajută la evacuarea civililor și la eforturile umanitare în regiunea Donețk, devastată de război, au fost dați dispăruți de către departamentul de poliție din zonă.

Cei doi au fost văzuți ultima dată plecând din Kramatorsk spre orașul Soledar vinerea trecută, la ora 8 dimineața, iar contactul a fost apoi pierdut. Ei au fost dați dispăruți în ziua următoare, în jurul orei 17.15.

Ofițerii din Donețk au declarat că desfășoară măsuri de investigație și operaționale pentru a stabili locația lor. Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a declarat: Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Sprijinim familiile celor doi bărbați britanici care au dispărut în Ucraina”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Parry a vorbit anterior pentru Sky News despre perioada în care a evacuat oameni în apropierea liniei frontului, adesea în condiții înfricoșătoare, în timp ce artileria rusă bombarda pozițiile ucrainene. Originar din Cornwall, el lucra ca antrenor de alergare în Cheltenham când Rusia a invadat țara pe 24 februarie anul trecut.

El a declarat pentru Sky News că a știut că trebuie să meargă să ajute. Acțiunile sale îndrăznețe pe linia frontului l-au văzut evacuând locuitorii din orașul asediat Severodonetsk înainte ca acesta să cadă în iunie și mai târziu operând la est de Lyman.

Soledar, un mic oraș minier de sare, a fost martor la lupte aprige, în timp ce forțele rusești au efectuat atacuri – poate în speranța de a intensifica presiunea asupra Bakhmut din apropiere.

Volodimir Zelenski i-a lăudat pe soldații ucraineni care au ținut piept atacului forțelor Kremlinului, spunând că aceștia au ajutat la câștigarea de timp pentru ca Ucraina să câștige putere. Luând cuvântul luni seară, el a adăugat: Și ce a vrut Rusia să câștige acolo? Totul este complet distrus, aproape că nu mai există viață. Și mii de oameni ai lor au fost pierduți: tot terenul de lângă Soledar este acoperit de cadavrele ocupanților și de cicatricele loviturilor. Așa arată nebunia”.