• Sute de persoane s-au adunat la Kiev, pentru a aduce un omagiu unui activist ucrainean ucis în timpul războiului din această țară.
  • Roman Ratushnyi a fost ucis pe 9 iunie în apropierea orașului Izyum din estul Ucrainei, în timp ce se lupta cu trupele rusești.
  • Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost un protestatar înfocat în timpul lunilor de demonstrații care au dus la răstunarea liderului pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

Sute de persoane au participat sâmbătă, la mănăstirea Sfântul Mihail cu Cupole de Aur din centrul Kievului, la funeraliile unui tânăr militant ucrainean, un activist emblematic al mişcării pro-europene Maidan, care a fost ucis în luptele din estul Ucrainei.

Roman Ratushnyi a fost ucis pe 9 iunie în apropierea orașului Izyum, în regiunea Harkov din estul Ucrainei, în timp ce se lupta cu trupele rusești.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost unul dintre tinerii care au protestat la sfârşitul anului 2013 în Piaţa Independenţei. Acele proteste au lansat mişcarea pro-europeană Maidan, care a determinat răstunarea de la putere a liderului pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

De asemenea, tânărul era cunoscut ca un militant pentru protecția mediului din Kiev.

Astăzi, sute de persoane în doliu s-au adunat în centrul Kievului, pentru a-i aduce un omagiu lui Ratushnyi, iar unii au fost auziți strigând: „Eroii nu mor niciodată!”.

Cei îndurerați din piață au asistat, în tăcere, la ceremonie, unii ţinând în mâini flori, iar alţii au fost văzuți cu un drapel ucrainean pe spate.