• Când a murit, Diana era una dintre cele mai cunoscute și fotografiate femei din lume.
  • 25 de ani deja, scria pe unul dintre cartonașele lăsate pe monumentul comemorativ.
  • Prințesa avea doar 36 de ani când limuzina care o transporta pe ea și pe iubitul ei Dodi al-Fayed s-a prăbușit în tunelul de sub pod.

Cei îndurerați au marcat miercuri, la Paris, 25 de ani de la moartea prințesei Diana, depunând flori și lăsând mesaje pe podul de deasupra pasajului subteran unde aceasta a fost ucisă într-un accident de mașină.

Flori și fotografii ale Dianei au împodobit Flacăra Libertății acoperită cu foiță de aur, o replică a torței Statuii Libertății de la capătul nordic al Pont de L’Alma, care a devenit memorialul neoficial al acesteia în capitala franceză. Prințesa avea doar 36 de ani când limuzina care o transporta pe ea și pe iubitul ei Dodi al-Fayed s-a prăbușit în tunelul de sub pod, în timp ce fugea în viteză de fotografii care o urmăreau pe motociclete.

25 de ani deja, scria pe unul dintre cartonașele lăsate pe monumentul comemorativ, unde un șuvoi de localnici și turiști – înconjurați de echipele de filmare ale presei – au venit să-și prezinte omagiile, să lase flori și să facă fotografii. Pentru totdeauna în inimile noastre, scria un altul cu o fotografie a Dianei, lăsat de o persoană care s-a identificat ca fiind Monique din Luxemburg.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Milioane de oameni din întreaga lume au jelit-o pe prințesa poporului, așa cum a descris-o în 1997 premierul britanic de atunci, Tony Blair, pe Diana.

Când a murit, Diana era una dintre cele mai cunoscute și fotografiate femei din lume și o susținătoare de marcă a cauzelor umanitare, inclusiv a acțiunilor de caritate pentru copii și a activităților de îndepărtare a minelor terestre. Moartea mamei prinților William și Harry a aruncat monarhia într-o criză, după destrămarea căsătoriei sale cu moștenitorul tronului, prințul Charles, cu dezvăluiri despre certuri, adulter și mizeria pe care a simțit-o în rolul său regal.

Fascinația continuă față de viața Dianei a fost ilustrată sâmbătă, când un Ford Escort negru pe care aceasta îl conducea în anii 1980 a fost vândut la licitație în Marea Britanie pentru 724.500 de lire sterline.