• Compania de termoficare din Timişoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi
  • Primarul Dominic Fritz susţine că este o sancţiune pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetenţă şi clientelism politic
  • „Problema a fost aruncată până după alegeri de fostul primar, iar preţul certificatelor s-a dublat de atunci”, a spus Dominic Fritz

Compania de termoficare din Timişoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Primarul Dominic Fritz susţine că este o sancţiune pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetenţă şi clientelism politic.

Principalii vizaţi de acuzaţii sunt fostul primar Nicolae Robu şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, ambii de la PNL.

„Problema a fost aruncată până după alegeri de fostul primar, iar preţul certificatelor s-a dublat de atunci. Mai există şi 70 milioane facturi neplătite la EON, pentru care Primăria domnului Robu a garantat, la limita legii, iar pentru 50 milioane dintre ele Primăria ar putea fi executată silit în orice moment”, a spus primarul Fritz.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Vizat este şi preşedintele CJ Timiş.

„În ultimele două luni am discutat cu membrii guvernului, cu vicepremierul Dan Barna şi cu premierul Florin Cîţu, o suplimentare pentru reechilibrarea bugetului local din care urma să mai plătim o tranşă din datoriile istorice. Astfel, Colterm ar fi putut cumpara certificatele CO2 pentru anul trecut şi angaja investiţii. Tot acest efort a fost aruncat în aer de Alin Nica, printr-o postare pe Facebook în care se lăuda că a rezolvat problema banilor. Publicitatea făcută în jurul acestor discuţii, purtate până în acel moment, cu discreţie şi responsabilitate, a avut ca efect blocarea demersurilor, iar Hotărârea de Guvern nu a fost adoptată până acum. Am fost extrem de dezamăgit că, pentru preşedintele Consiliului Judeţean, a fost mai importantă popularitatea lui pe Facebook şi în partid decât Timişoara”, a mai spus Dominic Fritz.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, a avut şi el un mesaj despre situaţia de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoţească la Bucureşti pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluţii şi să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timişoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal şi şi-a impus propriul Consiliul de Administraţie. Timişoara a avut căldură şi apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a scris Nica pe Facebook.