Dominic Fritz, despre demiterea ministrului Sănătății: „Nimeni nu poate să repare, în trei luni, 30 de ani de nepăsare şi de căpuşare a sistemului”

Sursa foto: facebook @dominic.fritz
  • Dominic Fritz: Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate.
  • Fritz spune că Voiculescu și echipa lui au luptat, „în spatele ușilor închise”, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare.
  • Dominic Fritz: Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că decizia premierului Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății a fost una prematură și nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării. Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că Vlad Voiculescu nu a fost lăsat să arate ce poate să facă în domeniu.

„O decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie. Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere”, a scris primarul Timișoarei, pe pagina lui de Facebook.

Fritz mai spune că Voiculescu și echipa lui au luptat, „în spatele ușilor închise”, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare.

„Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Îi sunt recunoscător că am început, împreună, un program pilot la Timișoara. Rezultatele, din nou, nu se văd peste noapte, ci atunci când vom trage linia. Timișoara are multe proiecte pentru sănătate cu Ministerul Sănătății, pentru controlul pandemiei și pentru infrastructura sanitară a orașului, și acestea trebuie să continue. Îi mulțumesc lui Vlad pentru tot ce a făcut pentru România și pentru Timișoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriașă pe care a investit-o în ultimii ani. Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României”, a conchis Dominic Fritz.