• Fritz: Am luat această decizie cu „inimă grea”
  • Fritz: La Timișoara testăm de două ori mai mult decât se testează la București
  • Dominic Fritz: Timișoara este municipiul cu cea mai mare rată de infectare în România. Fără măsuri mai restrictive mor oameni

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a tras, sâmbătă seara, un semnal de alarmă și a spus că „dacă nu se respectă măsurile, vor și alte orașe închise”, la nivel național.

„Este adevărat că noi testăm, la Timișiara, de două ori mai mult decât de testează la București. Am avut această creștere a cazurilor. Motivele sunt multiple. Lumea se relaxează. Oricum, toți nu mai avem chef de această pandemie. De aceea e important să trimitem mesaje de responsabilitate, să se păstreze măsurile de distanțare, pentru că altfel Timișoara nu va rămâne ultimul oraș care va intra în carantină”, a spus primarul Timișoarei, la Aleph News.

Noi am luat decizia să nu carantinăm doar Timișoara, ci toată zona metropolitană, pentru că lumea trăiește în toată zona, nu doar în oraș”, a mai spus Dominic Fritz.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Fritz: Am luat această decizie cu „inimă grea”

Dominic Fritz a scris și pe Facebook despre decizia de a carantina, de luni, municipiul Timișoara.

„Timișoara este municipiul cu cea mai mare rată de infectare în România. Fără măsuri mai restrictive mor oameni: doar azi noapte au mai murit 6. Și vor suferi și mai mulți. Medicii spun că noua tulpină se răspândește foarte repede și simptomele sunt mai severe, că spitalele sunt pline, că sunt din ce în ce mai mulți bolnavi care au nevoie de oxigen de înaltă concentrație. Situația e cea mai gravă de când a început pandemia. Dacă nu intervenim acum vom avea, din nou, un Paște departe de unii de alții”, a scris primarul Timișoarei.

Timișoara intră în carantină începând de luni

Municipiul Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19, a decis Comitetul Județean de Situații de Urgență Timiș, în ședința de sâmbătă.

„Se carantinează Timișoara și patru comune periurbane Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița”, conform sursei citate.

Decizia a fost luată cu 30 „voturi pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 4 abțineri.

Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 7.49 la mia de locuitori.