• Este inevitabilă carantinarea Timișoarei, a anunțat primarul Timișoarei, marți, într-o conferință de presă
  • Timișoara se apropie de 6 infectări cu coronavirus la mia de locuitori
  • Dominic Fritz crede că o abordare mai strictă pe termen scurt aduce beneficii mai multe pe termen lung
  • „Scopul este să salvăm cât de multe vieți este posibil“, argumentează el

Având în vedere că rata de infecție în Timișoara se apropie de 6 la o mie de locuitori, Dominic Fritz anunță că „este puțin probabil să se poată evita carantinarea“.

Dominic Fritz: „Trebuie să spun din păcate că este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și de fapt a întregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie să trimită analiza privind impunerea măsurii de carantină sau justificare neimpunerii acestei măsuri“.

Primarul Timișoarei e de părere că este mai bine să ia această măsură cât mai repede decât mai târziu, o abordare mai strictă pe termen scurt aducând beneficii mai multe pe termen lung.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

„Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fie să putem la sfârșitul lui decembrie să putem să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și scopul trebuie să fie să salvăm cât de multe vieți, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri“, a mai spus primarul Timișoarei.