• Donald Trump a câștigat Florida, care are 29 de voturi în Colegiul Electoral
  • Hispanicii din Florida au mers pe mâna lui Trump, speriați de socialismul lui Biden
  • Donald Trump s-a impus și în Ohio, cu un avans de peste 400.000 de voturi
  • În ultimii 50 de ani, candidatul care a câștigat Ohio a devenit președinte
  • Trump conduce în Iowa, Georgia, Carolina de Nord

14 state-cheie pot să încline balanța pentru oricare dintre candidați. Florida este cel mai mare swing state, cu 29 de electori. Victoria a revenit lui Donald Trump, cu un avans de aproape 400 de mii de voturi.

Din analiza făcută de New York Times, Trump a reușit să atragă de partea lui mai mulți hispanici, în special cubanezi. Explicația e simplă, politicile socialiste ale democraților au speriat oamenii care au fugit de Fidel Castro și Hugo Chavez.

Un alt stat pe care Trump l-a câștigat este Ohio, care are 18 electori. Președintele are un avans de peste 400 de mii de voturi. Mai sunt puține sufragii de numărat, iar Biden nu mai are de unde să recupereze. La fiecare alegere din 1964 și până în 2016, candidatul care a câștigat aici a ajuns președinte.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Bruce Jones, votant Trump din Ohio: „Mă aștept să fie Trump peste tot deoarece a făcut mai multe decât orice alt președinte din timpul vieții mele. Cred că mulți oameni și-au depășit orice rezerve aveau față de el.“

Donald Trump a câștigat și în Iowa, un alt stat decisiv pentru aceste alegeri. Asta înseamnă alte șase voturi în colegiul electoral. Actualul președinte este în frunte în Georgia și Carolina de Nord. Dar va mai dura până când vom afla un învingător, deoarece numărătoarea nu se va termina în această dimineață.