• Donald Trump a fost forțat să anuleze Convenția națională republicană, din cauza coronavirusului
  • În cadrul evenimentului, Trump și-ar fi oficializat candidatura la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie
  • Statele Unite ale Americii înregistrează un ritm crescut al noilor cazuri de coronavirus, depășind astăzi pragul de 4 milioane de infectări

Donald Trump a fost forțaț să anuleze Convenția naționala republicană, din cauza coronavirusului, această măsură fiind una dintre cele mai mari retrageri publice ale președintelui, anunță The Guardian.

În cadrul Convenției, Trump urma să-și anunțe candidatura din partea partidului la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Președintele american a insistat în luna iunie ca acest eveniment să fie mutat de la Charlotte, Carolina de Nord, în Jacksonville, unde regulile nu sunt atât de stricte.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cu un record de 173 de decese în Florida în ultimele 24 de ore, Trump a fost forțat să anuleze Convenția: „Am spus echipei că e timpul să anulăm evenimentul din Jacksonville, parte a Convenției. Voi ține totuși un discurs, dar într-o altă formă, nu va fi cu public. Nu este timpul potrivit pentru așa ceva”.

Donald Trump pare să-și schimbe părerea despre pandemia de coronavirus, căreia i-a minimizat gravitatea multă vreme. Acesta a refuzat să poarte mască de protecție timp de luni de zile, pentru ca mai apoi să îndemne oamenii să o facă.

Întrebat de jurnaliști despre decizia anulării evenimentului din Jacksonville, Trump a răspuns: „Pur și simplu am simțit că este greșit să adunăm oamenii într-un singur loc. Când l-am ales, nu era nimic grav. Era totul liniștit și, deodată, s-a schimbat. S-a întâmplat repede. Vrem ca pandemia să treacă fără multe decese, fără multe probleme”.