• Donald Trump: „Cred că o să mă întorc curând. (…) Următoarele zile vor fi adevăratul test”
  • Medicul lui Trump spune că echipa care îl trataează rămâne prudent optimistă
  • Casa Albă publică fotografii cu Trump în timp ce lucrează din spital

Donald Trump ar putea fi externat mâine

Donald Trump a primit un tratament cu dexametazonă, un steroid adminisrtat doar pacienților cu formă gravă de coronavirus, pentru că are rol anti-inflamator.

Doctorul personal al președinteului SUA, Sean Conley, a decis că un astfel de tratament este necesar, după ce Trump a avut nivelul de oxigen din sânge scăzut. Vineri dimineață, Donald Trump avea 94% oxigen în sânge și febră puternică.

Totodată, Sean Conley a precizat că starea generală a lui Trump este bună și ar putea fi externat și transportat la Casa Albă mâine.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Administrația prezidențială a recunoscut că Trump s-a aflat într-o stare mai gravă decât s-a declarat inițial: “Avea febră, iar nivelul oxigenului îi scăzuse rapid. Am fost foarte îngrijorați”.

Semnează Trump hârtii goale?

Câteva poze de la Casa Albă îl arată pe președintele Statelor Unite cum lucrează la biroul din spital.

Pe internet circulă ideea că totul ar fi regizat și, de fapt, Trump semnează hârtii goale pentru a nu alarma cu privire la starea sa de sănătate.

Medicul lui Trump spune că șeful SUA nu este în afara pericolului

Medicul lui Donald Trump, Sean Conley, a transmis că liderul de la Casa Albă a făcut „progrese substanţiale după ce a fost diagnosticat cu coronavirus”.

Deşi nu este în afara oricărui pericol, echipa rămâne prudent optimistă„, a mai spus medicul lui Trump.

Planul medicilor pentru duminică este să continue să îl monitorizeze pe Trump între dozele administrate de Remdesivir.

Asistentul personal al lui Trump are COVID-19

Un alt angajat de la Casa Albă a dat fost testat pozitiv la COVI-19, iar numărul infecțiilor confirmate la persoanele apropiate lui Trump continuă să crească, relatează ABC News.

Asistentul personal al lui Trump, Nick Luna, a avut rezultat pozitiv pentru COVID-19. ABC News precizează că Luna călătorește frecvent cu Trump.

Luna apare în partea dreaptă. Sursa: BBC/Getty Image

Casa Albă publică fotografii cu Trump lucrând în timp ce se afla în spital

Fotografiile publicate sâmbătă de Casa Albă îl arată pe Donald Trump în timp ce lucrează de la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Bethesda, Maryland, unde se află de vineri, conform CNN.

Medicul președintelui, Sean Conley, a declarat tot sâmbătă că Trump a „făcut progrese substanțiale de la momentul în care a fost diagnosticat”.

President Donald J. Trump works in his conference room at Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, Md. Saturday, Oct. 3, 2020, after testing positive for COVID-19.

Șeful de cabinet de la Casa Albă spune că nivelul de oxigen din sânge al lui Trump „a scăzut rapid” vineri dimineață

Într-un interviu acordat FOX News, șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, a făcut o evaluare optimistă a stării actuale a președintelui Trump, însă a dezvăluit că nivelul de oxigen al președintelui a „scăzut rapid” vineri dimineață, transmite CNN.

Meadows a spus că Trump nu are febră în prezent și că nivelul de oxigen din sânge e bun, dar vineri dimineață, Trump a avut febră și nivelul său de oxigen a „scăzut rapid”.

El a mai spus că președintele a făcut „progrese incredibile față de ieri dimineață”, când atât el, cât și medicul lui Trump, Sean Conley, erau „foarte îngrijorați”.

Donald Trump a transmis un mesaj video pe Twitter, în care le spune americanilor că se simte mult mai bine acum.

Mă simt mult mai bine acum. Lucrăm din greu ca eu să-mi revin în totalitate. Trebuie să mă întorc, pentru că încă trebuie să facem America extraordinară, a spus Donald Trump.

Președintele Americii le mulțumește medicilor care au grijă de el. Trump spune că atunci când a venit la „Walter Reed National Military Medical Center” nu se simțea foarte bine, însă acum starea lui este mult mai bună.

O să mă întorc. Cred că o să mă întorc curând, spune Trump.

Liderul de la Casa Albă le mărturisește americanilor că abia așteaptă să continue campania, însă acum s-a întâmplat asta. Ceva ce pățesc milioane de oameni din lume. Și lupt, lupt pentru ei, nu doar pentru americani.

Următoarele zile vor fi adevăratul test. Vreau să mulțumesc pentru tot sprijinul, fie că am văzut asta la televizor, fie că am citit despre asta, a mai spus liderul de la Casă Albă în mesajul său video de pe Twitter.

Melania se descurcă foarte bine. Așa cum toți știți, este mai tânără decât mine, iar cei tineri fac mai bine față. Așa că, statistic vorbind, face față așa cum ar trebui să facă față și acest lucru mă face foarte fericit, mai transmite Donald Trump.