• Donald Trump a graţiat patru agenţi de securitate ai Blackwater, condamnaţi pentru uciderea a 14 civili în Bagdad, în 2007.
  • Atacul este cunoscut drept „masacrul din Piața Nisour”.
  • În 2014, cei patru au fost găsiți vinovați pentru omor și tentativă de omor.

Donald Trump a grațiat patru agenţi de securitate ai Blackwater, condamnaţi pentru uciderea a 14 civili în Bagdad, în 2007, informează The Guardian. Atacul agenților Blackwater din acel an este cunoscut sub titulatura de „masacrul din Piața Nisour”, care a avut loc în Bagdad, iar în 2014, cei patru agenți de securitate au fost găsiți vinovați pentru omor și tentativă de omor.

Este vorba despre agenții Paul Slough, Evan Liberty, Dustin Heard şi Nicholas Slatten, care, în acel moment, făceau parte dintr-un convoi blindat care a început să tragă cu mitraliere şi aruncătoare de grenade asupra unei mulţimi neînarmate în capitala Irakului.

Trump a mai făcut grațieri și în 2019

La șapte ani distanță de la acest atac, Slatter a fost condamnat pe viaţă, iar Slough, Liberty şi Heard la 30 de ani de închisoare fiecare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Mai mult, în 2019, Donald Trump a mai grațiat un fost militar al Armatei SUA. Soldatul trebuia să fie judecat pentru uciderea unui afgan suspectat că producea bombe. Tot Trump a mai făcut această mișcare și pentru uciderea unui afgan suspectat că producea bombe.