• În ultimele zile de mandat, Donald Trump a impus sancțiuni care vizau proprietarul unui restaurant din Verona
  • În 2019, administrația Trump a sancționat compania petrolieră de stat venezueleană Petroleos de Venezuela
  • În ianuarie 2021 departamentul de Trezorerie al fostului președinte american a aplicat însă sancțiunile împotriva unei alte companii

În ultimele zile de mandat, Donald Trump a impus sancțiuni care vizau proprietarul unui restaurant din Verona, Italia, relatează Reuters. Administrația Trump a inclus numele lui Alessandro Bazzoni pe o listă neagră ca parte a unei represiuni față de Venezuela. Departamentul de Trezorerie al fostului președinte american a aplicat însă sancțiunile împotriva unei alte companii.

„A fost o greșeală”, a transmis Alessandro Bazzoni pentru Reuters prin-trun apel telefonic de la restaurantul său din Verona.

Miercuri, Trezoreria și și-a recunoscut greșeala și a modificat datele, eliminând sancțiunile de la AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., precum și sancțiunile pentru ceea ce pare a fi o companie de design grafic în Porto Torres, Italia.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Un oficial al Trezoreriei a declarat că departamentul și-a dat seama că aceste companii sunt deținute de persoane fizice diferite față de persoana pe care credeau că au inclus-o pe lista neagră în ianuarie.

În 2019, administrația Trump a sancționat compania petrolieră de stat Petroleos de Venezuela, pentru a forța demisia președintelui Nicolas Maduro, pe care îl acuză de corupție, încălcări ale drepturilor omului și falsificarea alegerilor din 2018.

În ultima zi în funcție, Trump a introdus sancțiuni unui alt Alessandro Bazzoni pentru motivul că ar fi avut legături cu o rețea care încerca să se sustragă de la sancțiunile impuse sectorului petrolier din Venezuela.

Trezoreria a aplicat, de asemenea, sancțiuni asupra companiilor despre care a spus că sunt legate de numele lui Bazzoni, inclusiv AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., cu aceeași adresă ca și restaurantul și pizzeria Dolce Gusto din Verona. Datele arată că Bazzoni din Verona deține ambele companii.

„Au rezolvat problema. Nu ar trebui să mai fiu implicat”, a spus Bazzoni. „A fost o greșeală. Din fericire, totul s-a rezolvat în câteva luni.”

„La finalul mandatului, administrația Trump adopta foarte multe ,ăsuri, foarte repede în ceea ce privește Venezuela, Iranul și China”, a spus Tim O’Toole, specialist în sancțiuni la firma de avocatură Miller & Chevalier. „Când te miști atât de repede, ai tendința de a greși”, a adăugat el.