• Preşedintele SUA se tratează cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron
  • Dr.Radu Ţincu: Dacă eficienţa va fi dovedită de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii ( etiologic)
  • Cocktailul are rolul de a diminua replicarea virusului SARS Cov 2 în organism, însă nu e lipsit de riscuri

Dr. Andreea Cătană, genetician: Acest cocktail de anticorpi poate să genereze alergii, febră sau simptome asemănătoare infecţiilor virale

Cocktailul de anticorpi sintetici pe care l-a luat ieri Preşedintele Donald Trump a surprins pe toată lumea, mai ales că acest tratament nu se află în schemele oficiale anti Covid din SUA şi nici din Europa. Te aşteptai să auzi că Preşedintele primeşte întâi plasmă sau anticoagulante. Şi totuşi, de ce acest cocktail de anticorpi?

Pentru că ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct împotriva capacităţii virusului de a se replica în organism, iar asta nu face niciun alt medicament aruncat până acum în lupta anti Covid. Nu va face asta nici vaccinul anti Covid, care va avea doar rol preventiv.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Rezutatele studiului preliminar făcut de compania Regeneron arată rezultate promiţătoare pe 275 de pacienţi deocamdată, dintr-un total de 1000 înscrişi.

Cocktail -ul Regeneron include pe de o parte un anticorp monoclonal care vizează proteina spike pe care virusul o foloseşte pentru a fora în celulele sănătoase şi pe de alta un alt anticorp care vizează o altă parte a coronavirusului . Cu doi anticorpi , speranţa este de a opri replicarea virală, pe când încă organismul nu reuşeşte să facă asta.

Este un cocktail de anticorpi, unul monoclonal care se adresează unei proteine de la suprafaţa virală, şi celălalt se adresează altui punct target care va modula infecţiozitatea virală, alături de aceşti anticorpi, dacă vor fi dovediţi în studii ulterioare că au eficienţă reprezintă tratamentul etiologic (n.r.cauza bolii)”, spune Dr. Radu Ţincu, medic de ATI – Toxicologie la Spitalul Floreasca.

Tratamentul primit de Preşedintele SUA nu este însă lipsit de riscuri. Îţi explică asta geneticianul Andreea Cătană: Pot să declanşeze alergii severe, febră, sau simptome care să semene cu infecţiile flu-like, virale. Trebuie să fie nişte trialuri clinice care să includă pacienţi cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie uşoare, sau chiar severe, şi să vedem exact care este evoluţia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic există aceste riscuri pe care fiecare şi le asumă

Ştim deja şi ce alte medicamente se regăsesc în tratamentul Preşedintelui Trump. El a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american , dar şi alte substanţe.

„Este vorba despre melatonină, sunt şi aici studii care arată faptul că melatonina ar avea anumite efecte protective, alături de vitamina D, ea fiind un element care se pare că modulează capacitatea virusului de a infecta celulele umane, iar o cantitate suficient de mare de vitamina D în terapia zilnică reduce capacitatea virusului de penetrabilitate intracelulară”, a mai spus Dr. Radu Țincu.