Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a retrimis Congresului, miercuri seară, proiectul bugetar în valoare de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, amplificând disensiunile cu liderii Partidului Democrat şi Partidului Republican.

„Proiectul nu conţine măsuri esenţiale în materie de securitate naţională, include măsuri care nu le oferă respect veteranilor noştri şi istoriei militare, intră în contradicţie cu eforturile Administraţiei de la Washington de a plasa pe primul loc America în materie de securitate naţională şi acţiuni de politică externă. Este un cadou oferit Chinei şi Rusiei”, a argumentat Donald Trump, potrivit agenţiei Associated Press.

Înaintea anunţării deciziei lui Donald Trump, liderul grupului majoritar republican din Senat, Mitch McConnell, a reiterat susţinerea pentru planul bugetar destinat Pentagonului, argumentând că este conceput să contribuie la contracararea Chinei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au aprobat acum două săptămâni un plan bugetar de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, în pofida obiecţiilor lui Donald Trump.

Preşedintele ameninţase cu blocarea planului bugetar din cauză că membrii Congresului nu vor să sancţioneze companiile online pentru conţinutul postat de utilizatori. În luna mai, Donald Trump a emis o ordonanţă prezidenţială pentru modificarea Secţiunii 230 a Legii Comunicaţiilor, care protejează companiile online de responsabilitate pentru conţinutul difuzat de utilizatori, dar, pentru a intra în vigoare, amendamentele trebuie aprobate de Congres. De asemenea, Donald Trump este nemulţumit că unele baze militare vor purta în continuare numele unor generali confederaţi.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA pot aproba proiectul bugetar definitiv, printr-o nouă procedură, fără acordul preşedintelui, cu majorităţi de două-treimi.