Donald Trump a ridicat un gard metalic în jurul Casei Albe. Cum au reacționat americanii: ”De la zidul cu Mexicul, a ajuns la asta”

Sursa foto: Profimedia
  • Donald Trump a ridicat un gard metalic în jurul Casei Albe în urma protestelor din această săptămână.
  • Secrete Service a explicat că a fost ridicat din motive de securitate și va rămâne până miercurea viitoare.
  • Pe rețelele de socializare pozele cu gardul a fost comentate cu umor și sarcasm.

”Trump și-a început mandatul promițând un gard pentru a proteja America de restul lumii și a ajuns să construiască unul între el și americani” a comentat pe Twitter un jurnalist de la New York Times.

Imaginile cu gardul de la Casa Alba i-au dezgustat pe mulți americani care nu credeau că vor trăi astfel de momente cu cetățeni ai SUA considerați un pericol pentru unul dintre cele mai mari simboluri ale țării.

Gardul care se întinde între Pennsylvania Avenue și Constitution Avenue a început să fie ridicat după ce protestatarii au fost alungați cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene din jurul Casei Albe pentru că Trump să se pozeze cu biblia în mână în fața Bisericii Președinților, așa cum este numită Biserica Episcopală Sf. Ioan din Lafayette Square.

O sursă din Secrete Service a explicat pentru CNN că gardul metalic a fost ridicat în eventualitatea în care protestele de întețesc în următoarele zile. Pe social media este răspândit un apel la un amplu protest în Washington, organizat sâmbătă, la care sunt chemați un milion de americani.

”Trump și-a construit zidul. S-a izolat de America” și ”Dacă Trump face zidul de peste 5 km lungime este mai mult decât zidul promis la granița cu Mexicul” sunt câteva dintre comentariile americanilor, care au adunat aprecieri pe Twitter.