• Donald Trump a acceptat începerea procesului de tranziţie spre o administraţie Joe Biden.
  • Anunțul vine la 20 de zile de la alegeri și 2 săptămâni de când proiecțiile media l-au dat drept câștigător pe Joe Biden
  • Victoria lui Joe Biden în Michigan a fost validată oficial

General Services Administration, agenția federală care se ocupă cu transferul de putere, a trimis un document oficial prin care îl informează pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie, relatează BBC. GSA a anunțat că-l recunoaște pe Biden drept ”câștigătorul aparent”.

Anunțul este făcut în contextul în care victoria lui Joe Biden în Michigan a fost validată oficial. Echipa lui Joe Biden a salutat anunțul care marchează startul unui ”transfer de putere paşnic şi fără probleme” la 20 de zile de la alegeri și 2 săptămâni de când proiecțiile media l-au dat drept câștigător pe candidatul democrat. Învestirea lui Biden va avea loc pe data de 20 ianuarie 2021.

Donald Trump a scris pe Twitter că a recomandat GSA și admistratorului Emily Murphy, precum și echipei sale inițierea protocolului de transfer, fără a recunoaște în mod direct victoria lui Joe Biden.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vreau să-i mulțumesc lui Emily Murphy de la GSA pentru devotamentul și loialitatea ei fermă față de țara noastră. A fost hărțuită, amenințată și abuzată – și nu vreau să văd acest lucru să se întâmple cu ea, familia ei sau angajații GSA. Cazul nostru continuă puternic, continuăm să luptăm și cred că vom învinge! Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în ceea ce privește inițierea protocoalelor și i-am spus echipei mele să facă același lucru.” a scris Donald Trump marți dimineață pe Twitter.