Donald Trump acuză Partidul Laburist din Marea Britanie de „interferenţă străină”

Campania lui Donald Trump a depus o plângere la Comisia Electorală Federală (FEC) împotriva Partidului Laburist din Regatul Unit, acuzându-l de „interferență străină flagrantă” în alegerile din SUA în sprijinul campaniei Harris-Walz, scrie BBC.

Plângerea citează rapoarte media despre contacte între Partidul Laburist și campania lui Harris, precum și aparente eforturi de voluntariat, argumentând că acestea reprezintă „contribuții” ilegale. BBC înțelege că activiștii laburiști care fac campanie în alegerile prezidențiale din SUA o fac în nume personal. Partidul Laburist nu a emis un răspuns oficial.

Mai exact, plângerea citează relatări din ziare conform cărora persoane legate de Partidul Laburist au călătorit în SUA pentru a face campanie pentru Harris. Conform plângerii, aceste rapoarte creează o „deducție rezonabilă că Partidul Laburist a făcut, iar campania lui Harris a acceptat, contribuții ilegale din partea unor cetățeni străini”.

Scrisoarea face referire la Washington Post, care a raportat că au existat schimburi de mesaje între părți și că înalți funcționari s-au întâlnit în privat. În plus, plângerea citează o postare pe LinkedIn în care un membru al personalului laburist a declarat că „aproape 100” de membri actuali și foști membri ai partidului se vor îndrepta spre statele în curs de dispută din SUA.

Postarea, de la șeful operațiunilor Partidului Laburist, Sofia Patel, a adăugat că sunt disponibile 10 „locuri” și că „vă vom aranja cazarea”. Se pare că postarea a fost ștearsă de atunci.

Plângerea face comparații cu un program internațional din 2016, în cadrul căruia Partidul Laburist Australian, sau ALP, a trimis delegați pentru a ajuta la campania lui Bernie Sanders.

Exit mobile version