Donald Trump, acuzat oficial de „incitare la insurecție”. Soarta lui Trump va fi decisă miercuri într-o dezbatere despre demiterea lui

  • Articolul de inculpare a președintelui Donald Trump va fi dezbătut miercuri, 13 ianuarie, în Camera Reprezentanților
  • Dezvăluirea a fost făcută de congresmanul Jim McGovern
  • Jim McGovern: „Ne așteptăm ca articolul să ajungă în plen miercuri. Și mă aștept să fie aprobat”

UPDATE Rezoluție introdusă în Camera Reprezentanților: Donald Trump a fost acuzat oficial de „incitare la insurecție”

Rezoluția va urma să fie supusă votului și va fi dezbătută mâine.

Textul rezoluției are un singur articol și precizează că a susținut, în mod repetat, că a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie, relatează CNN.

Donald Trump, acuzat că și-a instigat simpatizanții să atace Capitoliul

Articolul de inculpare a preşedintelui SUA, Donald Trump, în vederea demiterii urmează să fie supus votului Camerei Reprezentanţilor miercuri, afirmă congresmanul Jim McGovern, citat de postul CNN şi de agenţia Reuters.

„Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-un mod foarte serios şi deliberativ”, a declarat Jim McGovern, preşedintele Comisiei pentru Regulament din Camera Reprezentanţilor.

„Ne aşteptăm ca articolul de inculpare să ajungă în plen miercuri. Şi mă aştept să fie aprobat”, a precizat congresmanul democrat.

„Ceea ce a făcut acest preşedinte este un lucru inconştient şi trebuie tras la răspundere”, a subliniat Jim McGovern.

În cazul în care preşedintele Donald Trump va fi inculpat de Camera Reprezentanţilor, Senatul SUA va decide, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat. În acest context, demiterea este improbabilă.

Preşedintele Donald Trump, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului SUA. Violenţele produse miercuri la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.