• Preşedintele Donald Trump a anunţat, vineri seară, că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii
  • Motivul invocat de Trump este ineficienţa OMS în gestionarea pandemiei, informează CNN
  • Liderul de la Casa Albă a cerut și clarificări din partea Chinei

Trump vrea să încheie relația cu OMS din cauza ineficienţei de care a dat dovadă în gestionarea epidemiei. Uite ce a anunțat în urmă cu puțin timp: „Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită“.

Liderul de la Casa Albă a cerut şi clarificări din partea Chinei: „Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă“.

Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru „a induce lumea în eroare“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

„Oficiali chinezi au ignorat obligaţiile de raportare a informaţiilor la OMS şi au exercitat presiuni asupra OMS pentru a induce lumea în eroare în momentul în care virusul a fost descoperit iniţial de autorităţile chineze. Au fost pierdute nenumărate vieţi şi lumea a fost afectată de dificultăţi economice profunde“, a subliniat Donald Trump.

Trump suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.