• Donald Trump bifează o victorie uriașă, cu o săptămână înainte de alegeri.
  • Amy Coney Barrett, judecătoarea pe care a propus-o pentru un post pe viață la Curtea Supremă, a fost confirmată în funcție.
  • Are 48 de ani, este mamă a șapte copii și este considerată cel mai bun jurist al generației sale.

Jurământul l-a depus la Casa Albă, în cadrul unei ceremonii grandioase. Trump pur și simplu radia de fericire. Poate chiar mai mult decât noua judecătoare.

Amy Coney Barrett, judecător al Curții Supreme din SUA: ”Îmi voi îndeplini îndatoririle fără frică sau părtinire, și independent de celelalte două puteri politice și de propriile preferințe.”

Donald Trump: ”Este foarte potrivit că judecătoarea Barrett ocupă locul unei adevărate pioniere pentru drepturile femeilor, judecătoarea Ruth Bader Ginsburg.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Pentru republicani este un moment de maximă bucurie, deoarece conservatorii au din nou o majoritate solidă la Curtea Supremă, după câteva decenii. Dar triumful s-ar putea să fie de scurtă durată.

Pentru democrați, Trump a depășit un punct fără întoarcere. Joe Biden și aliații lui au spus clar că sunt dispuși să schimbe din temelii întregul sistem juridic american, ca să nu lase victoria în mâinile dreptei.