• Cu 2,5 miliarde de dolari, Trump este cel mai bogat preşedinte SUA
  • Donald Trump a pierdut în 4 ani circa 2 miliarde de dolari
  • John F. Kennedy ocupă locul 2 în topul preşedinţilor americani miliardari
  • George Washington a avut o avere de 525 de milioane de dolari

Donald Trump rămâne cel mai bogat preşedinte american. Averea lui a scăzut cu tocmai 2 miliarde de dolari în cei patru ani de mandat. Forbes estimează că în 2020 averea lui Donald Trump este de 2,5 miliarde de dolari.

SUA a mai avut un preşedinte miliardar: John F. Kennedy. Averea lui era de 1 miliard de dolari când a ajuns cel de-al 35-lea preşedinte american. Dacă familia Trump este cunoscută pentru afacerile din imobiliare, atunci familia Kennedy şi-a construit averea cu afaceri în domeniul bancar, investind la bursă, vânzând nu mereu legal produse alcoolice şi producând filme.

Următorul în top este chiar George Washington, părintele fondator şi primul preşedinte. Washington nu a fost miliardar, dar a fost milionar: 525 de milioane de dolari. Familia Washington şi-a câştigat banii din terenuri şi speculaţii imobiliare în Virginia.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Nu a fost sărac nici Thomas Jefferson, al treilea preşedinte american. Avea acces la 212 milioane de dolari. Jefferson a făcut afaceri în mai multe domenii, dar la fel ca Trump şi Washington, partea cea mai mare din avere a obţinut-o din proprietăţile imobiliare.

Pe locul 5 al preşedinţilor milionari este Theodore Roosevelt. Curios este însă că, cel de-al 26-lea preşedinte american a avut dificultăţi financiare în tinereţe. Totuşi, cele 40 de cărţi pe care le-a scris i-au adus o situaţie financiară foarte bună. Avea o avere de 125 de milioane de dolari când ajunge preşedintele SUA, iar cel mai valoros bun al său a fost domeniul Sagamore Hill din Long Island.

  1. Donald Trump – 2.5 miliarde $
  2. John F. Kennedy – 1 miliard $
  3. George Washington – 525 de milioane $
  4. Thomas Jefferson – 212 de milioane de dolari
  5. Theodore Roosevelt – 125 de milioane de dolari