• Donald Trump cere ca alegerile prezidențiale din noiembrie să fie amânate
  • Președintele SUA spune că votul prin corespondență, mult mai folosit în contextul pandemiei, ar putea conduce la fraudă și rezultate greșite
  • Trump vrea ca alegerile să aibă loc atunci când oamenii pot vota în siguranță

Donald Trump cere ca alegerile prezidențiale din noiembrie să fie amânate, acesta fiind de părere că votul prin corespodență ar putea conduce la fraudă electorală.

Președintele SUA a criticat modul prin care mai multe state americane vor să desfășoare votul, iar prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, Trump a subliniat din nou că „votul prin poștă” va duce la „cel mai fraudulos scrutin din istorie”. Liderul de la Casa Albă a mai spus că, dacă alegerile se vor desfășura în acest mod, vor fi „o rușine imensă pentru Statele Unite”.

Trump propune ca alegerile să aibă loc atunci când oamenii vor putea vota în siguranță.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

California, Utah, Hawaii, Colorado, Oregon și Washington au decis să trimită buletine de vot către toți votanții înregistrați și nu la cerere, așa cum se proceda în mod tradițional. Votanții pot trimite înapoi, prin poștă, opțiunea de vot sau o pot duce la una dintre secțiile de votare în ziua alegerilor – deși votul „în persoană” va fi disponibil în anumite circumstanțe.

Criticii acestei metode se tem că oamenii pot vota de mai multe ori, atât prin vot prin corespondență, cât și fizic, în ziua alegerilor.

Totuși, nu există evidențe cu privire la un risc real de fraudare, potrivit mai multor studii la nivel național, informează BBC.