• Donald Trump a cerut din nou intervenția în forță a Gărzii Naționale, de data aceasta la New York, unde protestele au luat amploare
  • Joe Biden spune că Trump este „parte a problemei”
  • Protestele violente continuă pe întreg teritoriul Statelor Unite, după ce au izbucnit în Minneapolis, acolo unde George Floyd a fost ucis de un polițist

„New York, mobilizaţi Garda Naţională! Vă distrug persoanele de joasă speţă şi rataţii. Acţionaţi rapid! Nu faceţi greşeala oribilă şi mortală pe care aţi făcut-o la centrele de îngrijire a vârstnicilor în cursul pandemiei”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Garda Naţională a fost mobilizată în 29 de state americane, în contextul protestelor violente izbucnite după moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în Minneapolis (statul Minnesota).

În statul New York nu a fost mobilizată Garda Naţională. Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat că nu vrea Garda Naţională, iar guvernatorului statului, Andrew Como, a spus că nu o va mobiliza împotriva voinţei primarului. Pe fondul violenţelor, interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte au fost prelungite în oraşul New York până la sfârşitul săptămânii.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Joseph Biden, cel mai probabil candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie, a denunţat „narcisismul” lui Donald Trump, un politician republican, şi a cerut reformarea Poliţiei, pentru evitarea utilizării excesive a forţei şi a incidentelor rasiste. „Preşedintele este parte a problemei şi o accentuează”, a acuzat Joe Biden.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.