• Tom Cotton a intrat în atenţia lui Donald Trump, după ce a afirmat că nu va susţine contestarea validării victoriei lui Joe Biden
  • Tom Cotton este considerat un potenţial candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024
  • Donald Trump nu a recunoscut victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, l-a criticat vehement, luni, pe senatorul republican Tom Cotton, care a afirmat că nu va susţine eforturile unor colegi din Congres de contestare a validării rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden.

„Cum poţi valida un scrutin când cifrele sunt greşite, în mod verificabil?! Domnule senator Tom Cotton, republicanii au plusuri şi minusuri, dar un lucru este sigur: nu uită niciodată”, a afirmat Donald Trump prin Twitter, conform publicaţiei The Hill.

Senatorul Tom Cotton, considerat potenţial candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, s-a disociat de zeci de senatori republicani care intenţionează să formuleze obiecţii în cursul sesiunii Congresului programată miercuri pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal privind scrutinul prezidenţial.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Mai mulţi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, au criticat acţiunile de contestare a procedurii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial. Donald Trump a declarat că republicanii care nu îl susţin fac parte din „Grupul celor care se predau”, catalogându-i drept „gardieni ineficienţi ai naţiunii care vor să accepte validarea unor cifre electorale frauduloase”.

Unii senatori republicani au exprimat preocupări privind o înregistrare audio în care Donald Trump pare să îi ceară secretarului de stat din statul american Georgia să găsească voturi pentru modificarea rezultatului scrutinului.

Donald Trump nu a recunoscut victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie.