• Donald Trump spusese despre propriul site că este „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță”.
  • În mod misterios, site-ul lui Trump a căzut după ce acesta a publicat mai multe informații cu privire la victoria lui Joe Biden din „prezidențiale”.
  • Trump este în continuare interzis pe rețele sociale.

Donald Trump a decis să întrerupă activitatea proprului site, de tip blog, după o lună de la lansarea acestuia, potrivit The Guardian. Trump anunțase deschiderea propriei platforme, după ce marile rețele sociale i-au suspendat conturile, în urma postărilor sale legate de violențele de la Capitoliu. Fostul președinte al SUA spuse despre propriul site că este „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță”. Jason Miller, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, nu a oferit nicio explicație concretă pentru închiderea acestui site, dar acesta a precizat pentru postul american CNBC, că blogul lui Trump nu a avut un real succes în rândul fanilor fostul președinte. „A fost doar un element auxiliar al eforturilor mai largi la care lucrăm”, a mai spus Miller într-un e-mail către Reuters.

Weekendul trecut, site-ul lui Trump s-a prăbușit în mod misterios, după ce acesta a publicat mai multe falsuri despre bizarul „audit” electoral din Arizona, despre care fostul președinte spune că oferă dovada că victoria lui Joe Biden a fost una „furată”.

Trump a insistat că în Arizona au fost „sigilii rupte, buletinele de vot lipsă și mai rău”. La scurt timp după publicarea acestor informații, site-ul a raportat o eroare de procesare a adreselor URL, iar pagina blogului s-a întunecat complet.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Donald Trump sugerează că va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Vizitatorii site-ului donaldjtrump.com au găsit miercuri doar o arhivă a declarațiilor media ale lui Trump care datează din ianuarie și un link către un magazin online pentru mărfurile Trump.

Când contul lui Trump a fost suspendat definitiv de Twitter, fostul președinte avea aproape 90 de milioane de urmăritori.

Între timp, comitetul de supraveghere al Facebook a decis luna trecută că interdicția în cazul contului lui Trump nu ar trebui ridicată, dar a lăsat ușa deschisă pentru „o decizie finală” în termen de șase luni. De asemenea, YouTube a declarat că va restabili canalul lui Trump atunci când va decide că riscurile legate de violențe au scăzut.

Mai mult, Donald Trump plănuiește să candideze din nou la alegerile prezidențiale, din 2024. Sâmbătă va vorbi la convenția de stat a republicanilor din Carolina de Nord, din Greenville, și planifică o serie de evenimente publice în timpul verii în alte state, inclusiv Florida și Ohio.