Donald Trump, deși încă e contagios, şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă

Donald Trump, deși încă e contagios, şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă Sursă foto: Profimedia
  • După ce a petrecut trei nopţi la spitalul Walter Reed, Donald Trump a revenit luni seara la Casa Albă
  • Întors la Casa Albă, şi-a scos masca şi i-a îndemnat pe americani să „iasă“ cu precauţie
  • Donald Trump: „Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid“

Trump a aterizat pe peluza sudică a Casei Albe şi s-a îndreptat spre Balconul Truman. Acolo, încă încordat, şi-a aranjat jacheta, şi-a scos masca şi şi-a ridicat degetul mare spre cer. Un gest de sfidare pentru un lider care de luni de zile şi-a arătat dispreţul faţă de cei care îşi acoperă feţele pentru a se proteja de Covid-19, scrie The Independent.

După un scurt moment, preşedintele s-a întors şi a intrat într-o cameră plină de asistenţi, tot fără masca de protecţie.

Preşedintele a ieşit din Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru că aşa şi-a dorit el. Trump şi medicii săi au semnalat cea mai mare parte a zilei că decizia a fost în mare parte politică, cu doar 29 de zile înainte de ziua alegerilor.

Chiar dacă a avut probleme cu respiraţia şi i-a scăzut de două ori nivelul de oxigen din sânge şi a avut nevoie de acele medicamente puternice, Trump a revenit la mesajele sceptice referitoare la Covid.

„Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid. Nu-l lăsa să-ţi conducă viaţa. Am dezvoltat, sub administraţia Trump, medicamente şi cunoştinţe foarte bune֧“, a scris pe Twitter cu aproximativ patru ore înainte de a părăsi spitalul.

Postarea de pe reţelele sociale a spulberat orice speranţă a democraţilor şi a unora dintre propriul său partid că infectarea cu SARS-CoV-2 îl va determina să ia virusul mai în serios.