• După ce a petrecut trei nopţi la spitalul Walter Reed, Donald Trump a revenit luni seara la Casa Albă
  • Întors la Casa Albă, şi-a scos masca şi i-a îndemnat pe americani să „iasă“ cu precauţie
  • Donald Trump: „Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid“

Trump a aterizat pe peluza sudică a Casei Albe şi s-a îndreptat spre Balconul Truman. Acolo, încă încordat, şi-a aranjat jacheta, şi-a scos masca şi şi-a ridicat degetul mare spre cer. Un gest de sfidare pentru un lider care de luni de zile şi-a arătat dispreţul faţă de cei care îşi acoperă feţele pentru a se proteja de Covid-19, scrie The Independent.

După un scurt moment, preşedintele s-a întors şi a intrat într-o cameră plină de asistenţi, tot fără masca de protecţie.

Preşedintele a ieşit din Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru că aşa şi-a dorit el. Trump şi medicii săi au semnalat cea mai mare parte a zilei că decizia a fost în mare parte politică, cu doar 29 de zile înainte de ziua alegerilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Chiar dacă a avut probleme cu respiraţia şi i-a scăzut de două ori nivelul de oxigen din sânge şi a avut nevoie de acele medicamente puternice, Trump a revenit la mesajele sceptice referitoare la Covid.

„Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid. Nu-l lăsa să-ţi conducă viaţa. Am dezvoltat, sub administraţia Trump, medicamente şi cunoştinţe foarte bune֧“, a scris pe Twitter cu aproximativ patru ore înainte de a părăsi spitalul.

Postarea de pe reţelele sociale a spulberat orice speranţă a democraţilor şi a unora dintre propriul său partid că infectarea cu SARS-CoV-2 îl va determina să ia virusul mai în serios.