• În urma împușcăturilor recente din Tennessee și Kentucky, Donald Trump a ținut un discurs maselor republicane.
  • Declarația lui Trump ar fi stârnit controverse printre republicani, dar sunt încă mulți care îl susțin. 
  • Fostul senator și actualul membru al Consiliului de Administrație al NRA este nesigur cu privire la un posibil mandat al fostului președinte în anul 2024.

Fostul președinte Donald Trump a promis să apere și să extindă drepturile deținătorilor de arme de foc într-un discurs ținut vineri la reuniunea anuală a Asociației Naționale a Armelor, scrie NBC.

„Am fost mândru să fiu cel mai pro arme și pro președinte pe care l-ați avut vreodată la Casa Albă”, a spus Trump în fața unui public care a sărit în picioare, a aplaudat și scandat „U-S-A” când a fost prezentat.

Recent, posibili candidați republicani la președinția din 2024 s-au grăbit să jure loialitate față de NRA în fața a câteva mii de activiști pentru drepturile armelor de foc într-o sală spațioasă a centrului de convenții de aici.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Este un scandal și o tragedie faptul că, an după an, democrații de la Washington continuă să țină ostatice măsurile de bun simț privind siguranța școlilor în favoarea agendei lor radicale de control al armelor, care, în aproape toate cazurile, nu ar face nimic pentru a preveni atacurile comise de indivizi dement și tulburați”, a declarat Trump.

„Aceasta nu este o problemă legată de arme”, a adăugat el. „Aceasta este o problemă de sănătate mintală, este o problemă socială, este o problemă culturală, este o problemă spirituală”.

NRA a fost slăbită în ultimii ani de un scandal legat de utilizarea fondurilor organizației non-profit și de un proces conex intentat de statul New York. Dar graba candidaților prezidențiali și a posibililor candidați de a face promisiuni grupului a demonstrat că problema sa unică rămâne una puternică în alegerile primare republicane.

În lupta pentru a obține favorurile mulțimii, politicienii au subliniat miza tot mai mare a unei curse prezidențiale care încă se conturează. Trump, care încearcă să obțină a treia nominalizare consecutivă, a deținut un avans impunător în aproape toate sondajele naționale. DeSantis s-a distins în sondaje ca fiind alegerea clară de pe locul al doilea în rândul alegătorilor republicani în acest stadiu incipient.

Într-un interviu acordat NBC News, fostul senator Larry Craig, un republican din Idaho și membru al consiliului de administrație al NRA, a declarat că este nehotărât în privința competiției pentru nominalizarea republicană.

„Am fost un susținător al lui Donald Trump, dar văd și eu opțiunile și îmi place DeSantis”, a declarat Craig. „Nu sunt sigur că Donald Trump poate fi oprit pentru nominalizare. Aici se află întrebarea”.

Deși mulți dintre participanți purtau șepci și tricouri marca Trump, pozițiile fostului președinte privind armele de foc nu s-au aliniat întotdeauna cu cele ale celor mai înfocați activiști.