• Fostul președinte își amintește onoarea de a se întâlni cu regina.
  • Trump a vizitat Marea Britanie în trei ocazii în timpul mandatului său.
  • Amintind o conversație specifică, fostul președinte a observat că fiecare prim-ministru de la Winston Churchill încoace a servit sub conducerea ei.

Donald Trump a dezvăluit ce i-a spus regina Elisabeta a II-a despre toți prim-miniștrii care i-au servit în timpul mandatului. Fostul președinte a vorbit despre grația, farmecul și noblețea reginei și despre modul în care aceasta a exemplificat pe deplin trăsăturile de demnitate, fermitate, hotărâre, datorie și devotament patriotic.

Menționând că, în timpul domniei sale de 70 de ani, ea a sfătuit 15 prim-miniștri și 13 președinți, Trump a scris că a petrece timp cu ea a fost una dintre cele mai extraordinare onoruri din viața mea.

Majestatea Sa avea o minte ascuțită, nu rata nimic și știa întotdeauna exact ce să spună, spune el în articol. Amintind o conversație specifică, fostul președinte a observat că fiecare prim-ministru de la Winston Churchill încoace a servit sub conducerea ei: Când am întrebat-o care era preferatul ei, mi-a spus că îi plăcea pe toți. Indiferent de provocările care se iveau, ea a fost întotdeauna acolo pentru poporul ei – hotărâtă și imperturbabilă, stabilizând și liniștitoare prin simpla ei prezență, a adăugat el.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

În fața tuturor adversităților, ea a întruchipat atributul exclusiv britanic al unei hotărâri ferme și liniștite.

În ceea ce privește noul monarh, Trump, spune că suntem mângâiați de faptul că Regele Carol al III-lea va fi un succesor mare și remarcabil al mamei sale prețuite, adăugând că el și Melania Trump au fost binecuvântați să îl cunoască bine în timpul vizitelor lor în Anglia.

Fostul președinte a vizitat Marea Britanie în trei ocazii în timpul mandatului său. În iulie 2018, el s-a întâlnit cu regina și cu premierul Theresa May, revenind în luna iunie a anului următor pentru o vizită oficială de stat și pentru cea de-a 75-a aniversare a debarcărilor din Ziua Z.