• Trump face o vizită simbolică la Alamo, în timp ce FBI-ul aşteaptă noi violenţe
  • Garda Naţională a pregătit efective de 15.000 de militari ca să apere capitala
  • Trump este asaltat acum de critici din toate părţile, chiar şi din propriul partid

După câteva zile de tăcere, Trump revine în faţa publicului cu o vizită la Alamo, în Texas. Aici, în 1836, un grup mic de americani a fost asediat de o forţă inamică mexicană mult mai numeroasă.

Paralele cu politicile lui Trump sunt ușor de făcut. Mai ales că președintele va vorbi la Alamo despre zidul de la granița cu Mexic, simbol al mandatului său.

Între timp, secretarul de stat, Mike Pompeo, a încercat să-l apere pe Trump și a atacat Twiter.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Cenzură, cultura „woke”, corectitudinea politică, toate duc într-o singură direcţie – autoritarismul, deghizat în dreptate morală. Este similar cu ceea ce vedem la Twitter, Facebook şi Apple şi în prea multe campusuri universitare de astăzi.

Între timp, democraţii îi pregătesc debarcarea lui Trump după asaltul de la Capitoliu. Ancheta asupra incidentelor de săptămâna trecută se concentrează acum pe potențiali complici ai mulțimii.

Avem doi poliţişti de la Capitoliu care îşi fac selfie-uri şi altul care îşi pune pe cap o şapcă MAGA şi ghida oameni. Nu cunoaştem toate detaliile. Agenţii au fost suspendaţi. Altcineva a fost arestat.”, spune Tim Rayan, congresmen democrat.

Forumurile pro-Trump din SUA vorbesc în schimb de organizarea unui marş de un milion de oameni care ar trebui să ajungă la Washington pe 20 ianuarie. În fix ziua ceremoniei de învestire a preşedintelui ales, Joe Biden.

Marile companii au decis să stopeze donaţiile către republicanii care se opun noului preşedinte ales. De exemplu, Deutsche Bank, unul dintre principalii creditori ai lui Donald Trump, a renunțat la colaborarea cu afacerile lui.