• Donald Trump a adunat 250 de milioane de dolari în urma campaniilor de strângere de fonduri
  • Poate investi acești bani în orice, inclusiv în a pune bazele cursei electorale din 2024
  • Rămâne de văzut dacă Trump va candida din nou

În urma campaniilor de strângere de fonduri, președintele Donald Trump, care încă trebuie să-și recunoască înfrângerea în fața președintelui-ales Joe Biden, a adunat 250 de milioane de dolari, împreună cu Partidul Național, relatează New York Times.

Conform surselor, peste 60 de milioane de dolari din această sumă au fost alocate unui nou Comitet, pe care Trump îl va controla, după ce va părăsi funcția.

Aceste fonduri, care depășesc cu mult sumele pe care le-au avut la dispoziție președinții anteriori, îi oferă o flexibilitate extraordinară pentru ambițiile sale post-prezidențiale: ar putea folosi banii pentru a-și finanța călătoriile și mitingurile, a angaja personal, a plăti facturi legale și chiar a pune bazele unei curse electorale în 2024.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Asta i-a consolidat lui Trump imaginea de „forță de neegalat” și „strângător de fonduri” al Partidului Republican, chiar și în înfrângere.

Într-o singură zi după ziua alegerilor, Trump a strâns aproape 750.000 de dolari pe oră din donațiile online ale susținătorilor săi.