• Donald Trump, interzis pe Twitter din ianuarie, va reveni pe rețelele sociale în următoarele trei luni cu „propria sa platformă”
  • Jason Miller: Trump va reveni cu o nouă platformă, proprie, care ”va redefini complet jocul”

Fostul președinte american Donald Trump, suspendat pe Twitter, Facebook și alte site-uri de socializare după atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, va reveni pe rețelele sociale în două sau trei luni cu „propria sa platformă”, a declarat duminică un consilier al fostului președinte al Statelor Unite, scrie Reuters.

Jason Miller, un purtător de cuvânt al campaniei electorale din 2020 a lui Trump, a declarat pentru Fox News că Trump va reveni în spaţiul mediei sociale cu o nouă platformă, proprie, care ”va redefini complet jocul”.

Miller nu a oferit alte detalii evocând doar numeroase reuniuni la Mar-a-Lago, reședința miliardarului republican din Florida.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Nu este doar o singură societate care l-a abordat pe președinte, există numeroase societăți” și „această nouă platformă va fi ceva mare, toată lumea o vrea, va aduce milioane și milioane, zeci de milioane de abonați la această nouă platformă”, a declarat consilierul.

Twitter, Facebook şi alte platforme au fost în centrul atenţiei pentru modul în care gestionează conturile politicienilor şi ale oficialilor guvernamentali, după  ce au suspendat conturile lui Trump pentru incitarea la violenţă.

Facebook, care în ianuarie a suspendat contul lui Trump pe termen nedefinit, a solicitat unei comisii independente să decidă dacă această suspendare trebuie să fie menţinută.

Iulian Chifu: Canalul său de infleunță este social media

Analistul Iulian Chifu a comentat subiectul la Aleph News.

„În primul rând îi trebuie canalul de comunicare, indiferent dacă opțiunea sa este de a merge către o candidatură în 2024 sau doar să se implice într-un mod masiv în alegerile mid-term din 2022. În ambele cazuri trebuie să aibă influență, iar canalul său de infleunță este social media”, a spus analistul de politică externă.