• Donald Trump urmează să semneze peste 100 de grațieri înainte de a-i expira mandatul
  • Pe 20 ianuarie are loc învestirea oficială a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA

Donald Trump se pregătește să semneze în jur de 100 de grațieri și comutări de pedepse, în ultima sa zi de mandat, spun trei surse apropiate Casei Albe. Totuși, se pare că Trump nu intenţionează în acest moment să semneze o graţiere pentru el însuşi.

La Casa Albă a avut loc o întâlnire, duminică, pentru a finaliza lista grațierilor, însă Trump primește în continuare recomandări cu privire la grațieri, atât de la consilieri, cât și de la persoane care fac lobby de luni întregi pentru ei sau clienții lor, scrie CNN.

Totul este o tranzacție. Îi plac grațierile, deoarece este un act unilateral. Îi place să facă favoruri pentru persoane care mai apoi îi vor rămâne îndatorate“, spun sursele.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

CNN scrie că unul din cei care vor fi probabil graţiaţi este medicul oculist Salomon Melgen, închis pentru zeci de infracţiuni de fraude în domeniul asistenţei medicale.

În plus, senatorul Lindsey Graham spune că „există o mulțime de oameni care îl cer președintelui să-i ierte pe oamenii implicați în insurecție“.