• Un nou videoclip încărcat pe canalul de YouTube al lui Donald Trump a fost șters.
  • Canalul său are interdicția de a mai încărca materiale video cel puțin 7 zile.
  • YouTube rămăsese singura platformă celebră care nu îi suspendase accesul lui Trump.

YouTube a eliminat un nou conținut video încărcat pe canalul președintelui Donald Trump, deoarece încălca politicile de incitare la violență, a anunțat compania, potrivit Reuters.

Canalul lui Donald Trump este acum împiedicat să încarce videoclipuri noi sau fluxuri live timp de cel puțin șapte zile, dar măsura poate fi prelungită, a declarat YouTube într-un comunicat.

Trump, care a contestat validitatea victoriei lui Joe Biden fără a aduce, însă, dovezi, a lăudat inițial fapta regretabilă a susținătorilor săi, în contextul protestelor de la Capitoliu, dar ulterior a condamnat violența.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

„Având în vedere preocupările legat de violenţă, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul preşedintelui Trump, aşa cum am făcut în cazul altor canale unde există îngrijorări legat de securitate în secţiunea de comentarii”, a transmis YouTube marţi noapte.

Twitter și Facebook, departe de a reveni asupra deciziei

Parlamentarii au fost obligați să fugă, deoarece clădirea a fost asaltată de protestatari care au copleșit forțele de securitate. Cinci persoane au murit în urma violenței, inclusiv un ofițer de poliție din Capitol.

După incident, Twitter și Facebook au eliminat conturile lui Trump și au eliminat conținutul care susține atacul săptămânii trecute, în timp ce Amazon.com Inc a suspendat Parler, o platformă de socializare favorizată de mulți susținători ai lui Trump.