• Donald Trump a anunțat pe Twitter că l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper
  • Noul secretar al Apărării este Christopher C. Miller
  • Christopher C. Miller era până acum directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului

Donald Trump a anunţat luni, pe Twitter, demiterea secretarului Apărării, Mark Esper.

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite a dezvăluit că succesorul acestuia va fi Christopher C. Miller, care până acum era directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului.

Chris va face o super treabă! Mark Esper este demis. Îi mulțumesc pentru serviciul său“, a scris pe Twitter președintele american.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt încântat să anunţ că Christopher C. Miller, foarte respectatul Director al Centrului Naţional de Contraterorism (confirmat unanim de Senat) va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat“, a mai anunțat Trump.

Decizia lui Donald Trump este neobişnuită pentru politica din Statele Unite, unde preşedinţii care au pierdut alegerile nu schimbă membri ai Administraţiei înainte de finalul mandatului, notează agenţia Associated Press. Dar Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Mark Esper a avut disensiuni puternice cu Donald Trump începând din vară, în contextul protestelor violente din Statele Unite. Mark Esper a refuzat să mobilizeze militari activi pentru misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele în care aveau loc proteste antirasism.