Donald Trump lansează o nouă afacere în criptomonede

Luni, Donald Trump a lansat World Liberty Financial, compania de criptomonede a familiei sale, într-un interviu transmis pe platforma de socializare X. Deși a oferit puține detalii despre afacere, Trump a comentat pentru prima dată despre apariția tentativă de asasinat asupra sa, care a avut loc cu o zi înainte. El a relatat, duminică, el și un prieten au auzit focusi trase în aer în timp ce jucau golf și a lăudat intervenția rapidă a agentului Serviciului Secret, a forțelor de ordine și a unui civil care au contribuit la prinderea sută, scrie The Guardian.

World Liberty Financial urmează să ofere servicii de împrumut și tranzacționare în criptomonede, sau alternativă digitală a sistemului bancar tradițional. Deși Trump a fost critic pentru faptul că a lansat o afacere în mijlocul campaniei prezidențiale, mulți au salutat această mișcare ca pe un pas pozitiv pentru investiții în criptomonede. În trecut, Trump a fost critic la adresa criptomonedelor, dar în această campanie electorală și-a schimbat locul și a început să accepte donații în criptomonede, promițând să facă din SUA „capitalu”.

Pe de altă parte, campania vicepreședintelui Kamala Harris nu a prezentat propuneri de reglementare a criptomonedelor, iar unii democrați, inclusiv senatorii Chuck Schumer și Kirsten Gillibrand, au organizat un eveniment online pentru atragerea investitorilor în criptomonede, fără participarea directă a lui Harris sau a lui.

Exit mobile version