• Donald Trump este convins că alegerile vor sfârși la Curtea Supremă
  • Președintele vrea să numească o altă femeie la Curtea Supremă pentru a o înlocui pe Ruth Bader Ginsburg, care a murit zilele trecute
  • Trump spune că nu are încredere în votul prin corespondență

Într-o conferință de presă de la Casa Albă, Donald Trump a spus că ,,va trebui să vedem ce se va întâmpla”, relatează www.bbc.com

De asemenea, președintele pune la îndoială corectitudinea votului prin corespondență și preconizează că rezultatele alegerilor ar putea ajunge la Curtea Supremă din SUA.

Mai multe state încurajează votul prin corespondență, pentru a proteja cetățenii americani de coronavirus.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Miercuri, Trump a fost întrebat de un reporter dacă s-ar retrage pe cale amiabilă de la putere, în cazul pierderii alegerilor contra democratului Joe Biden.

,,M-am plâns deja de buletinele de vot. Buletinele sunt un dezastru. Dacă scăpați de ele, sincer, va fi totul foarte pașnic, pentru că nu va exista un transfer de putere, ci o continuare a ei”, a răspuns președintele SUA.

Trump a mai făcut astfel de afirmații și în 2016, când candida contra lui Hillary Clinton, despre care a afirmat că este ,,un atac la adresa democrației”.

Ca răspuns la declarațiile lui Trump, Joe Biden catalogat afirmațiile actualului președinte al SUA drept ,,iraționale” .    

Donald Trump a declarat miercuri că ,,se așteaptă ca alegerile să sfârșească la Curtea Supremă, pentru că ce fac democrații este o înșelătorie, care trebuie rezolvată la timp, înainte de alegeri”, justificându-și astfel dorința de a fi numit alt judecător la Curtea Supremă.